Matte tycker jag är en slampa!!!

Mattte är så elak mot mig just nu!!! Hon kallar mig för SLYNA och Slampa???? Varför matte, varför?? Jag LÖPER nu, och jag har vissa behov, och det verkar inte matte förstå! Hon säger att det här är absolut värsta löpningen som jag har haft!!?? Vadå??? 

Bara för att jag springer lite fint efter pojkarna, som går såååå vackert här utanför? Eller kan det vara för att jag TOTALT struntar i vad matte säger när jag får syn på en snygg hane? Och rusar på honom? Och matte står kvar och ropar på mig, men jag hör verkligen inte henne just då, för dom lockar så mycket med sina fina svansföringar och sin underbara doft av HANE???!!! Matte börjar bli surare och surare, på mig, jag som brukar göra precis vad matte vill, men nu är det som om jag inte kan hjälpa mig själv, jag bara MÅSTE ha tag i dom VACKRA hanarna! Det spelar ingen roll för mig vilken hane det är som kommer, jag är ingen rasist inte, ALLA duger, liten som stor, och det räcker med att jag ser dom på lååångt avstånd så sätter jag iväg, och kvar står matte och skriker, sen kommer hon fram till oss, och DRAR iväg med mig, ohhh, jag som bara vill " leka " lite till!!

Vi passade Hollie, och till slut så var jag tvungen att försöka " leka " med henne, eftersom lusten blev för stor på mig, men då blev matte JÄTTE SUR, men jag tänkte att hund som hund!!!
Jag brukar inte känna så här mycket när jag löper, men nu är det så, och det får matte faktiskt förstå tycker jag? Eller hur?
Det har gått så långt att matte tar med sig koppel när vi går ut!!!!!!!!!!!!!!!! Jag som ALDRIG behöver gå i koppel, men jag ska försöka smyga från matte nästa gång jag ser en hane, så kan hon stå där med sitt förbaskade koppel, mooohahaha, ha, ha.

Försöker komma i rätt läge..........


Men hon smet undan hela tiden, jäkla Hollie!!!!! Aldrig får man ha lite roligt!


Jag fick gå och lägga mig i min säng till slut, matte blev så sur när jag inte lämnade Hollie ifred.


Matte har ju tagit en massa trädbilder, och den här får mig att tänka en stor, stor Mastiff hane, hmmmmm,hmmmm.............................


Ett bajs kort på Hollie, kan matte lägga upp bild på mig, så kan jag lägga upp på Hollie!!!!


MOOOHAHAHAHA, ( Bilden är tagen i sommras av våran MINI!!!!! )

OVÄDER!!!!!

Nu är det snöoväder här! Det snöar o snöar, så jag kan knappt gå ut! Det är massor av snö!!! Jag brukar ju älska snön, men nu är det nästan för mycket, och blåser storm gör det också!
I förmidags var jag, matte, Hollie, och hennes husse och lilla Vincent på promenad ner till Sigtuna, och det var helt OKI när vi gick, men sen när vi skulle gå tillbaka så var det SNÖSTORM, och det har det fortsatt med hela dagen och kvällen!!!! Matte kommer kanske inte ut med bilen!?? Och smart matte äger ingen snöskyffel?????? Hur jäkla dum får man bli va?
I söndags så var det en fin morgon, då gick vi ( samma som gick till Sigtuna idag ) ut på en långis, och då var raststugan öppen, så då bjöd Joel matte på en korv med bröd, dom grillade den ute, det var jätte mysigt sa matte!
Matte har varit jätte sjuk, men nu börjar hon bli mycket bättre, det är skönt när matte är dålig, för då myser vi bara.........

Här är Joel, Vincent och Hollie vid raststugan


Deras korvar, jag fick också smaka, mums, mums.........


Jag står och väntar på att korvarna ska bli klara........


En fin bild på mig, eller hur???


Spejar på matte, hon ska precis kasta en snöboll som jag ska jaga, det är JÄTTE kul, tycker jag.


och så var jag på väg, yeeeppii!!!! Men matte körde en luring, pfttt, hon kastade den aldrig!!!!! Så jag fick springa en gång till!!!!!

Matte sjuk!!

Har varit jätte tråkigt men samtidigt väldigt mysigt här hemma i ett par dagar nu! matte är såååå sjuk, hon har feber, hosta och snoret rinner i forsar från hennes näsa, hon nyser stup i kvarten, och orkar bara gå små korta promenader, men dessto mysigare blir det när hon är tvungen att vila efter, då kryper vi ner i soffan eller sängen och bara smågosar!!! Och det är HÄRLIGT tycker jag. Ibland har Hollie och Maria kommit och hälsat på, och ibland har vi passat Hollie, då får vi gå ut på baksidan, men det gör ingetting......... Men det är klart, det  ska bli skönt när hon blir  frisk, men det lär nog dröja ett par dagar, för hon bara pustar o stönar när vi är ute o går, och hon slänger sig i soffan när vi kommer hem, stackars, stackars, matte, jag får pussa lite extra på henne........
I dag är det lite extra jobbigt för matte, för det har flyttat in en ny granne!!!!!!! Och hon borrar!!!!!!! Hon borrar hela dagen, och vi har ju cement väggar, så det HÖRS!!!!!! Matte börjar säga lite fula ord nu, så hennes tålamod är nog slut snart, hennes huvud värkte ju redan före hon där inne började med sitt borrande!!!!!!!!! Det tar nog slut snart kära matte, ta det lugnt nu bara!!!!

Här ligger jag och gosar med min matte!!!



Här är vi alla 3 ute på baksidan, jag, Foppa, och Hollie


Närbild på lilla Hollie


Sa åt matte att hon skulle köpa dom här, för lite uppmuntran, det kan hon behöva!!!!

Vincent 1 år!!!

Hipp hipp hurra, i dag fyller lille Vincent 1 år! Han är stor grabben nu............ säger matte, pfft, 1 år vad är det för något?? Men vi gick dit en liten stund ialllafall, och fick tårta och fika, ja matte fick, vi fick ju inget, jag fattar inte varför vi fyrbenta aldrig får en massa gott som dom tvåbenta äter?? Men, jag ska väl vara ärlig och säga att min matte brukar smyga till mig några godsaker, så jag ska väl inte klaga...... I dag gjorde hon inte det, så då tvingade jag mig upp på en stol vid bordet och då fick jag lite smulor!!!

Här sitter jag på stolen, kolla kakorna i bakgrunden...............


Vincent har precis fått våra presenter!


Visst är han söööt????????? Matte tycker han är jätte mysig, men det är ju inte så undra på, han har värdens härligaste mamma, syster, och pappa säger matte!!!!


I går kom morfar och mormor hem från Mauritzius, dom har ju varit borta i 10 dagar, dom sov över här eftersom dom ville inte åka ut till Spillan mitt i natten.
En bild på oss 3 häromdagen.


Matte är lite knäpp, tar bilder på TRÄD!!! Men hon säger att dom är sååå fiiina, hm, hm???


Ett till!!!!!

Några bilder på mig, bara!!

VISST ÄR JAG SÖTAST I HELA VÄRLDEN?????????


MATTE TYCKER DET IALLAFALL!!!!!
HON BARA ÄLSKAR MIG!!!!


KOLLA IN ETT MONSTER!!!!!





Äntligen ensamma!!!!

Nu har pajasen åkt hem, husse Uffe  kom och hämtade honom i kväll, så nu är äntligen jag själv med min matte!!! Han är ju ganska rolig, men jag tycker han är liiiite jobbig ibland, jag får inte ligga ifred i soffan, då ska han komma och busa med mig. Ibland vill jag, men ibland vill jag bara vara ifrd, men det fattar inte han, utan han tror att ALLA hundar och människor är till för att han ska kunna busa med dom!! Ack ja, den ungdomen, han lär sig väl när han blir äldre???? ( Får vi hoppas.)
Vi har väl inte gjort så mycket, det är fortfarande jätte kallt, men vi har passat Hollie lite, och i lördags tog vi en roadtrip, till husses jobb, med Maria, Vincent och Hollie, men vi fick ju bara sitta i bilen, och matte hade morfars bil, och glömde att det var larm i den, så det började tjuta när vi var instängda i den!!!!!!! men matte kom på en gång och stängde av det, sen fick vi sitta i olåst bil!!! va?? Tänk om någon hade kommit och stjält oss???? Då hade hon nog inte mått så bra inte!!!! Skäms matte!!

Matte lyckades få en bild när vi alla 3 är uppe på två ben!!!!


Här är det bara jag och Hollie!


Nu har det blivit något tjall med att få tag i fler bilder, så det får väl komma senare då!


Utmaning!!!!!! Bring it on...........

Nu har jag fått en utmaning från fina Annika!! Som jag måste anta säger matte, så OKI då, då gör jag väl det då!!

VAD GJORDE DU FÖR 10ÅR SEDAN?

Då var jag inte ens född! Jag är ju " bara drygt 8 år )

VAD GJORDE DU FÖR 1ÅR SEDAN?
Då var vi mycket fram o tillbaka till, Spillan och Norrköping, för mormor hade ramlat och brytit höften, och morfar behövde lite hjälp!!!

FEM SNACKS DU GILLAR
Lever i alla dess former, en liten ost o skink bit.

FEM SÅNGER DU KAN HELA TEXTEN PÅ UTANTILL
Vad tar ni för valpen där i fönstret..........(ylande förstårs)

FEM SAKER DU SKULLE GÖRA OM DU VAR MILJONÄR
Betala allt här hemma, så matte inte behöver jobba igen, köpa ny bil åt matte,  köpa ett mysigt hus i Åhus, köpa massa godis åt mig, ge husse vad han vill.

FEM DÅLIGA VANOR
Men jag har ju inga, johå säger matte, men nej jag kan inte komma på några, I`m simply the best!!!

FEM SAKER DU GILLAR ATT GÖRA
GOSA med MATTE!!!!! Sova i soffan eller sängen, leka i snön, BADA på sommaren, Vara med matte!!

FEM SAKER DU ALDRIG SKULLE KLÄ DIG I ELLER KÖPA
Pälstäcken, skor, långbyxor, mössa, vantar,


FAVORITLEKSAKER
MATTE, MATTE, MATTE.

FEM JAG VILL SE GÖRA DENNA UNDERSÖKNING
Foppa, Hollie, Matte, Husse, Lena

Hoppas ni antar utmaningen!!!

Så här får jag gosa när Foppa är här........?



Fortfarande jätte kallt!!!

Nu har det varit svinkallt i flera dagar. Det är så kallt att jag knappt vill gå ut ju! Jag skyndar mig att kissa och bajja, så vi kan rusa in i igen, för jag får sån kramp i tassarna!!!!

Husse kom igår med, ja gissa vem??? Jo visst, Foppa!  Vi ska passa honom ett par dagar nu igen, matte är som vanligt super glad, och håller på och larvar sig med honom, och tycker han är sååå söt och rolig, pfft, vem är inte söt va?
Vi har inte gjort så mycket, matte har varit på det där hemska stället som kallas arbete, och jag har blivit inkastad hos Maria och dom, hallå.......Här blir man slängd som en trasa hit och dit, blääääää, men oki då, det har faktiskt varit bra hos dom, jag har sovit gott, och dom är ju så snälla, men det säger jag inte till matte, för då kanske jag får vara där jämt, och jag vill ju att matte ska ha lite dåligt samvete när hon åker ifrån mig!!!!!!

Sötnosen nr1


Sötnosen nr 2


Sötnosen nr 3


Och här är vi alla 3 och Maria


Middag i Spillan!

I förmiddags var vi ute på en skön men kall promis, Maria, Joel och Hollie var också med. Hollie spydde!!!!!! Men bara 1 gång, sen var det inget med det.
Vi åkte ut till Spillan vid halv ett tiden, det var så där halt på vägarna igen, så matte satt och sa såna fula ord som jag inte får upprepa här??
Uffe, Lena, och Yvonne, ( Lenas mamma ) kom en stund senare, och FOPPA!!!!!! han bara studsade in och sprang som en besatt runt, runt, och han blev JÄTTE glad att träffa mig och matte. Matte blev så där larvigt glad och höll på med honom jätte mycket, men det var iochförsig skönt, för då gav han sjutton i mig..........men så fort matte slutade så ÖVERFÖLL han mig, suck, vad man måste stå ut med???????? Men OKI då, det VAR lite roligt att träffa honom igen! Det var ju ett tag sen, sista gången var på jukafton, så det har varit så lungt och skönt hemma!!!!

Så här höll han på!!!


Vi kunde inte ens gå ut, utan att han var som en extra svans på mig, ha, ha


Morfar hittade ett tomtebloss som Foppa var väldigt intresserad av........


Vilken sötnos va????

En alldeles vanlig härlig vinterdag!!!!

Vaknade av att Maria messa matte och frågade om vi skulle med ut, och det ville vi ju. Det var härligt ute,  Joel, och lilla söta Vincent gick med också, vi gick Björkbacka strand rundan, det var alldeles lagom som morgon promis, det var ganska kallt!!!
Sen åkte matte och jag och handlade lite, efter att vi kommit hem så kom då lilla Hollie, vi skulle passa henne medans Maria och Joel skulle ha en liten mysdag tillsammans, hm, hm......

Vi gjorde inget särskilt, utan vi tog en lång promenad på ca drygt 2 timmar, men matte fick BÄRA Hollie sista biten, för den lilla stackaren frös så hon skakade!!!!
Sen bara mös vi i soffan allihopa, matte sa att hon också fick vara där, så det var bara att bita ihop och se glad ut!!!
Närbild på Hollie i soffan!!!!!!



Ute i snön på kvällspromisen!!


Jag i snön, häärligt!!!


Jag igen!!!!!


Men vad rolig matte är då?????


NYÅR 2009-2010!!!!

Matte packade lite saker, sen satte hon mig i bilen och sen åkte vi iväg, hon sa att vi skulle ut till Spillersboda, ( Spillan ) och fira nyår!!!! Yeeppiii, jag älskar att vara i Spillan, det är sååå mysigt där ute, det är så lungt och skönt tycker jag!
Men det tog extra lång tid att åka dit, för det var så jäkla halt!!! ja, matte andvända helt andra ord när hon puttrade fram i ca 40 km,  där det är 90, men det gick inte att åka fortare, och det var inga andra bilar som körde om heller, utan alla låg i så låg fart! Men fram kom vi, iallafall!! tack o lov!

 Här är jag på väg från vårat hus, till mormor och morfars hus, morfar hade skotta lite gångar som vi kunde gå på!!!



Mormor nyfrissad!!!


Här tvingade matte mig att sitta framför deras fina gran???? varför gör en matte så??????


Morfar sitter och för protokoll när dom spelade kort,  ( morfar vann???)


Jag i deras kökssoffa, matte säger att jag skulle kunna få anställning som soffprovare!!! Fattar inte vad hon menar, ha, ha.


Hm, jag i deras rumssoffa!!


Jag ligger i min nya hundsäng, och käkar på  ett grisöra, mums, sängen fick jag av mattes kompis Karin, som också bor ute i Spillan! tack snälla Kajsa, ( som matte kallar henne ) för den jätte sköna bädden!!!!!!!


I dag åkte vi hem på fm, och det var ju lika jäkla halt nu med! Sen gick vi en liten promis med med min bästa kompis Hollie och hennes matte fina snälla Maria!! Det är kul att vara borta, men guuud så skönt det är att komma hem! det tycker både matte  och jag, vi ääälskar vårat hem!!

I morgon ska söta Hollie vara här ett par timmar, hennes familj ska på bio, och tyvärr är det ju så att VI fyrbenta får ju inte gå med på bio!! Varför?? Ingen som vet, vi som är så snälla och söta???? Men vi ska iallafall passa Hollie då, och matte sa precis nu att då ska vi minsann gå en jätte lång promis i skogen, jaaaaaa!!! Livet leker!!!!


RSS 2.0