Sigtuna-Åhus-Sigtuna, 090824-090829

Nu har vi då äntligen varit iväg på vår minisemester!!! Vi åkte i Måndagsmorse och Elvis var med oss!!
Vi tog en sväng till Solna och hämtade Foppa,hans matte och husse skulle inte komma ner föräns på Tisdagen så då tyckte matte att hon kunde ta med sig Foppa ner, men 7 timmar i bil med båda????? Matte körde så försiktigt så, och stannade flera gånger och vi rastade och badade på det där jätte fina stället som min matte hittade förra gången vi åkte ner!


LOVESJÖBADEN heter det!!!


Sen for vi vidare, ända ner till Åhus!! Åkte hem till Annika och Daniel,  matte var sugen på en kopp te!! Hon kan ju inte dricka te när hon ska åka långt, hon måste stanna och kissa  massor av gånger då, ha, ha, hämtade nycklarna till " vårat " hus, sen åkte vi dit, och vi fick springa runt på tomten medans matte packade upp, och gjorde iordning mat åt oss, det var på tiden, alla var vi vrålhungriga!!!!!! Sen tog vi en promenad till Annika igen, sen blev det en massa tjatter med dom, sen var det becksvart när vi gick hem igen, men allt gick bra.Vi somnade som klubbade oxar allihopa!!!
Vi sov ganska länge, sen ut på en långis, det är så kul  att gå på¨nya ställen, det finns så mycket att nosa på, massor av nya dofter.........
Uffe och Lena kom runt kl 12!!! Vi gick till Annika, och dom ( Uffe och Annika ) hade mycket att prata om, dom känner ju varandra sen tidigare, vi bara slappade, sköööööönt!!
En dag var vi på en tur med bilen, åkte till Kivik bla, där badade vi, sen åkte vi till Simrishamn, där människorna åt lunch i hamnen. Men vi tyckte inte att det var så roligt att sitta i bilen hela tiden, vi ville hem, hem till den sköna tomten!!!!!!

Hamnen i Simrishamn!!!



Elvis på sin favoritplats!!


Elvis och Foppa! Foppa fick ha lina för han smet ner till stranden och busade
med andra främmande badgäster, fniss, han är så busig!!!!!!


Elvis mår som en kung!!!!!!



Jag höll mig inomhus, jag.......



Foppa ska börja leka med sin husse.... Uffe hade tänkt att slå några bollar, men...


Men det ville inte Foppis.......


Han har såååå roligt, så...........


Jag fick ju gå dit och styra upp det hela, för ett litet tag iallafall!!!


Uffe och Annika


Vi gjorde inte så mycket på dagarna och kvällarna, utan som matte sa: Vi bara var!!!! Det är det som är så skönt med min matte, det behöver inte hända så mycket,utan man kan bara va....
Alla kvällar var vi hos Annika och Daniel och åt mat, och det var rolgt, min matte gillar verkligen Annika och Daniel, dom är riktiga vänner säger matte, som hon litar på!!!!! Jag gillar dom jätte mycket också!!!!!!
På lördagen var det dags att åka hem, vi stack runt kl 11, och var hemma runt kl 19?? Men vi stannade många gånger, och så började det ÖSREGNA, så alla bilar bara kröp fram!!!!!
Sen när vi hade kommit hem så myste vi bara hela kvällen!!!! TACK SNÄLLA RARA SÖTA ANNIKA OCH DANIEL FÖR ALLT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tråkiga matte.....

Nu sätter det igång igen, matte klär på sig sina dumma, dumma, jobbarkläder, och jag får gå upp till Elvis!!!!! Snyft!!!! Och nu idag så flyttade Elvis mattes ena son in, och han har också en Rottis, hon heter Ia!! Dom ska gör något som kallas stambyte hemma hos honom,  så han ska tydligen bo där ett tag?? Jag känner Ia sen gammalt, så det är väl inga problem, men det är så trååååkigt att vara där!!!!!!!!!!!!!!!! Jag vill ju bara vara hos min matte!!!!!! Men på måndag, då åker vi iväg till Skåne- Åhus, igen, och hälsar på fina Annika och hennes Daniel!!!! Det ska bli så himla mysigt, vi ska få bo i " mattes hus " igen, och vi ska bara mysa!!! Men Foppa kommer dit med hans husse och matte, hm, hm, matte är så jäkla lycklig över det, jag lite mindre, men det blir nog bra tror jag!!!
Så jag kanske inte bloggar på ett tag, ska ju iväg på semester!!!!!!!
Gonatt, sov så gott!!!!




Min nya fästman!!!!

I morse ösregnade det när vi var ute på morgonpromisen, men det slutat när matte satte nyckeln i dörren  när vi kom hem, typiskt va??
Sen när vi satt ute på altanen mitt på dagen, så kommer den lille, lille, söte Ramse med sin matte, och hon undrade om vi kunde passa Ramse ett par timmar? Det kunde vi, men vad min matte inte tänkte på, var ju att jag löper!!!!!!! Och Ramse har tydligen massor av hormoner som rusar  runt i hans lilla kropp!!! Han försökte att " uppvakta " mig precis hela tiden han var här!!!! Men jag var faktiskt lite smickrad av hans uppvaktning, så jag stod  still och lät honom hålla på bäst han kunde, men han var inte så duktig måste jag säga, så matte sa att det var nog ingen fara, det blir inga valpar här inte!!!! Vadå valpar??? Jag ville ju bara ha lite skoj!!!
På kvällen gick vi förbi Douglas och Hollie, men deras matte hade besök av hennes syster, så då erbjöd sig matte att ta med Douglas och Hollie på kvällspromisen, och det fick vi!!! det var en skön promis påca 2 timmar, vi fick bada också, men när vi var påväg hem så var det kapplöpning med regnet, men den här gången  hann vi hem innan det började igen!

Här börjar han......


Hallå, fel håll??????


Det börjar närma sig..........


Nu nästan så..........


Nära,  nära,....


Nu så, men ack, det varade 2 sekunder sen ramla han av!! Och såfortsatte han hela tiden!!

Min tur att vara glad idag!!!

I dag var det en sån där mysig morgon igen, jag väckte matte lite försiktigt ( tyckte jag iallafall ) med att ställa mig på henne, och pussa henne i ansiktet!! Hon blev jätte glad, fniss, fniss, sen kramade hon mig, och kliade mig på magen en lång stund. Mmmm, det är så mysigt så!! Sen gick vi helt själva på morgonpromisen, det är inte så ofta det händer...........
När vi hade hämtat Elvis runt kl 12, så åkte vi till Solna!!!! Matte blev alldeles tårögd när hon kramade och pussade på den där jäkla Foppa, hm, han blev lika lycklig att träffa matte och mig, men jag var ju tvungen att sätta honom på plats, som vanligt, för han lämnar inte min bak i fred!!!!! Matte försökte få med sig Foppa hem????!!! Hjälp, men Uffe och Lena ville inte det, för dom har semester nästa vecka också, SKÖNT!!!!!! Och då blev jag GLAD!!!! Sen när vi kom hem så var Elvis matte hemma!!! Hon skulle ju jobba??? Men hon hade sjukskrivit sig, så vi fick lämna upp Elvis dit, YEEEEPPIIII, jag gråter inte för det!!! Hans matte har fel ryggen, så min matte sa att vi hämtar Elvis när vi skulle ut!
Hollies och Douglas matte och husse kom strax efter förbi och frågade om ville med en promis, och det sa matte ja till naturligtvis, så vi hämtade Elvis, sen var vi ute och gick i  nästan 2 timmar!!!
Nu är jag helt nöjd iallafall, nu ligger jag i soffan med matte och bara njuter!!!!

Här är pajasen!!!


Douglas och Hollie!!!

Matte har fullt upp!!!

I dag kom Elvis ganska så tidigt, ( hans matte skulle arbeta ) så då gick vi ut en lååång morgonpromis, det var ganska så skönt, inte alltför varmt, men det blev det senare på dagen!
Sen när matte sitter i telefonen och pratar med sin bästa kompis Annika från Åhus,  ( dit vi ska SNART!!!! ) så kommer Douglas och Hollie, för matte skulle passa dom ett par timmar. Hollie ville bara rymma till sin matte, så min matte var tvungen att ha henne fastbunden, för hon är ju så liten, så hon kan krypa UNDER vårat staket!!!!  Vilken babies va??
Så då tog matte alla hundar och gick ut i skogen med oss, men hon vågade inte ha dom lösa, för om dom skulle springa hem!!! Tänk att det bara är jag som kan/vet att sköta mig??? Konstigt va???
När vi då gick omkring i skogen, så såg jag såna där gula svampar,som matte blir helt tokig när hon hittar, och då satte jag mig för det har ju matte lärt mig, och när matte kom fram till mig, så bara tjöt hon att jag var sååå duktig, och så bra, mattes lilla babies, bla, bla, jag vet ju allt detta,men, men, det är kul att få höra!!! Sen slet hon fram kameran och plåtade mig bland dom gula svamparna, dessa människor, jag blir aldrig klok på dom???? Sen säger matte att det kanske bara var en tillfällighet att jag råkade sätta mig just där!!!!!????? Jag blir galen på henne, jag bara satte mig där för det ska jag ju göra???????
Och sen så plockade matte upp alla, det var inte så många, men några var det iallafall. Så nu har matte bestämt att det ska bli en skogspromenad till senare idag, så ska jag få visa att jag kan hitta flera sa matte?? Hjälp, nu blev det press på mig, matte glömmer att jag är en gammal dam!!!!!

Här är vi allihopa!!!


Titta vad jag är duktig!!!!!!


Mumsigt tycker matte!!!


Matte säger att om det är mycket rönnbär, så blir det en kall vinter!!!!

Matte glad idag!!!

Dagen började med en liten gosestund i sängen, innan vi gick upp, mmm, det är så mysigt att ha matte för sig själv och kunna pussa och bli kelad med utan att bli bortkörd!!!! JAG ÄLSKAR MIN MATTE!!!!!!
 
Sen kom Douglas och lilla Hollie, och då hämtade matte Elvis, så gick vi allihopa på ( inte Elvis matte,hon var hemma ) en morgonpromenad,och vi avslutade den med att vi fick  BADA!!!!!! Och matte glömde kameran i vanlig ordning!!

Sen blev jag uppkastad till Elvis, för att matte skulle åka och handla mat!!!!!!!!!!! TYPISKT VA???? Jag brukar ju få åka med.....??? Sen när matte kom och hämtade mig, var hon så glad så glad!!!!! För då hade Uffe ringt henne och talat om att dom var hemma igen!!! Och på Söndag ska vi tydligen dit!!!!!!!!! Vad är det att bli så jäkla glad över??? Jag bara undrar??? Jamen sa matte, då får vi ju träffa Foppa!!!! Ja, precis,vad är det att bli så glad över matte??????? Men matte fattade inte vad jag menade, utan hon hade köpt en stor bukett med solrosor, och dom blir man ju också så glad över sa matte???? Ja, dessa människor!!!!!!!!

Sen skulle Elvis matte åka och handla och då sa matte att Elvis kunde få gå med oss ut en sväng! Då gick vi till skogen,och gud vad vi fick jobba för godis på denna promenad!! Vi fick leta på marken i blåbärsbuskar, upp på berg, sen fick vi sitta som två fån bredvid varandra och så skulle vi se glada ut!!!! För nu hade matte minsann kameran med sig. Matte plockade en burk full med blåbär,och dom bären gillar jag med,så jag passade på att ta mig lite bär medans jag letade efter det där jäkla godiset!!!!
Och precis när vi kommit hem,så öppnade sig himlens portar,det bara vräkte ner regn!!!!
Och nu har matte fixa lite mat åt oss, det är bra för jag börjar bli hungrig!!!!!

Här snurrar vi runt som två idioter,och letar godis!!!!!


Två fån som " ser glada ut "


Jag letar på " berget ", jag är nästan osynlig,ser ni det???


I blåbärsriset!!!!!!


Käkar lite blåbär,mums!


Mattes solrosbukett!!!!!!


Kolla vad med blåbär matte plockade, jordgubbarna är köpta!!!!!

HEJ PÅ ER!!

Jaha, nu var det så där länge sedan jag bloggade igen!!!  Jag fattar inte att jag slarvar så med det...?
Men det har ju inte hänt såmycket,  vi har inte orkat gjort någåt alls, för det har ju varit så himla varmt!!!
Så matte har tagit mig, Elvis och våra nya vänner, Douglas och Hollie,  och deras matte och husse till badet nästan
varje dag, så vi fyrbenta har mått ganska så bra iallafall.
 
I dag gick matte och jag in tillSigtuna ,då började matte ojja sig över ett träd!!!?? Va??? Det var sååååååååå
vackert, sa matte,  men jag tycker det ser helt dött ut! Det kan väl vara vackert iallafall sa matte, ja en än gång så blir jag alldeles paff över hur människor är!!!!


Här är trädet!!!!





Här ligger jag och väntar på matte,hon är inne och handlar på Hälsokostaffären!!



RSS 2.0